ELEKTRONISCH MEETSYSTEEM KWALITARIA BEST

Elke organisatie die bederfelijke producten verkoop of verwerkt draagt zorg voor een goede temperatuurregistratie volgens de bekende HACCP norm. Om te voorkomen dat alle temperatuurlijsten handmatig bijgehouden worden heeft Kwalitaria Best gekozen voor samenwerking met Rational Products via leverancier Cabtron. Rational Products is leverancier van software en hardware, en zorgt ervoor dat temperaturen op overzichtelijke en structurele wijze worden gemeten en vastgelegd.

Uniek systeem
Kenmerken voor dit registratiesysteem is dat het werkt via het ‘Rhino Protocol’, wat betekent dat de temperatuurmetingen via het bestaande lichtnet worden gestuurd. Hier wordt het signaal opgevangen en via een modem verstuurd naar de webportal van de Kwalitaria. Indirect betekent dit dat er geen extra bekabeling nodig is.

Metingen tussen -30 tot + 60 graden Celcius
Zo worden bij Kwalitaria Best op dit moment 16 units gemeten. Hier kun je denken aan de temperatuur van vries- en koel units, van frisdranken, en snackvitrines. Het gehele proces is geautomatiseerd, waardoor we 24 uur per dag, 7 dagen per week temperaturen op kunnen zoeken via een persoonlijke webportal. Mocht één van de temperaturen buiten de gewenste temperaturen wijken, dan geeft het systeem een alarm via sms en email. Mocht de stroom om welke reden dan ook uitvallen, of werkt een apparaat niet naar behoren, dan zijn we hier dus op voorbereid.

Kwaliteit staat voorop
Door continue registratie voorkomen we temperatuurregistratie als moment opname, maar werken we met constante beelden over de werkelijke temperatuur over tijd. Op deze manier zijn we er zeker van dat onze producten op de juiste temperatuur bewaard en verwerkt worden.

Snelle installatie
Het systeem is binnen 1 dag geïnstalleerd in Best. Op dit moment wordt volop getest. Kwalitaria Best is koploper als gebruiker van het systeem. Het streven is om de overige 120 Kwalitaria’s in Nederland van eenzelfde inrichting te voorzien, waardoor het in de toekomst een bedrijfsstandaard wordt. Een standaard die onze naam eer aan doet!